تبلیغات
من منتظرم... - 18. سمنو

من منتظرم...

18. سمنو

آخر هفته قبل ، مراسم سمنو پزون داشتیم. من هم که عاشق سمنو دیگه اون روز ، روزِ من بود . ( تازگی ها کشف کردم من غذاهای قهوه ای رنگ را خیلی دوست دارم برای مثال من عاشق فسنجون و حلوا هم هستم ) .
 پخت سمنو خیلی سخت و زمان بر است . یعنی از زمانی که دیگ را روی شعله گذاشتند تا درست شدن آن حدود 6ساعت !!! طول کشید . و این زمان به غیر از زمانی بود که صرف جوانه زدن گندم و کوبیدن و ... است. حدود 10نفری بودیم که در این پروژه همکاری داشتیم
 پزنده سمنو خیلی ماهر بود و سمنوی بسیار شیرینی شده بود . 
مراحل تهیه سمنو به این ترتیب بود :
اول که باید گندم را خیس کرد و مانند سبزه باید منتظر شد که جوانه بزند که حدود 10 روز طول کشید . بعد این جوانه ها را چرخ کردند:


بعد جوانه ها را داخل اب ریختند و نیم ساعتی داخل آب بود:


بعد انها را صاف کردند و داخل دیگ ریختند :


بعد آرد ها را الک کردند و به دیگ اضافه کردند . در این مرحله ، مایع را اینقدر هم میزنند تا آرد گلوله نشه و مایع یک دستی درست بشه :


بعد در این مرحله دیگ را روی شعله خیلی کم قرار دادند . 
تا زمانی که مایع به جوش بیاید مایع سمنو را مداوم هم میزدند تا آرد به ته دیگ نچسبد :


بعد اینقدر روی شعله میمونه تا غلیظ بشه :


بعد اینجا من فکر کردم که دیگه سمنو آماده شده و داشتم کم کم پیش بند خوردن می بستم که یکهو دیدم  آشپز محترم ، توی دیگ را دوباره آب ریختند! و دوباره گذاشتند بجوشه تا به قوام بیاید و غلیظ شه . می گفتند که اینطوری شیرین تر میشه  

در انتها بفرمایید سمنوی شیرینی که بدون اضافه کردن حتی یک قاشق شکر درست شد!!!



[ یکشنبه 27 اسفند 1391 ] [ 04:07 ق.ظ ] [ فاطمه ..... ] [ نظرات() ]